IMG_5915.jpg

Samlingslokal/Pub nu är det på riktigt, nu kör vi!!!

2014 sökte vi och fick ett bidrag på 30000 kr till att börja bygga en samlingslokal/pub i Vikofhallen. Bidraget räcker inte till allt men var en bra början. För att kunna göra så mycket som möjligt med detta bidrag sökte vi med ljus och lykta efter ideell arbetskraft och material. Jag vet själv hur mycket bråte jag sparat efter diverse byggprojekt. Elmateriel, färg, skruv, virke, isolering, gipsskivor, dörrar mm. Varför sparar jag två balar isolering och två gipsskivor? Kommer jag någonsin att få användning av dem? Troligen inte. Det kommer bara ta upp en massa plats i förrådet. Många boende i Sjögestad har bidragit med material och även varit delaktiga i bygget på andra sätt.

Har du lust att offra några timmar på att iordningställa lokalen i Sjögemagasinet är du hjärtligt välkommen. Du behöver inte ha någon speciell kompetens. Det finns alla möjliga jobb som behöver göras. Alla kan bidra med något. 

Lokalen ska byggs i etapper. Första steget var att isolera taket upp mot pingislokalen samt isolera väggar. Samtidigt som en del eldragningar skedde.

Etapp två jobbar vi med nu och det innebär att vi ska ordna vatten och avlopp, ett litet pentry och bardisk. Till detta kommer behövas köksinredning och köksmaskiner. Är någon på väg att t.ex. byta kök eller bara en fungerande spis eller diskmaskin kan det vara av intresse.

Etapp tre är att inreda puben något vi arbetar paralellt med etapp två. Planen är att lokalen ska kunna fungera till såväl barnkalas som pubaftnar. Inredningstilen är tänkt att bli robust med inslag av den lantliga miljö vi bor i. Stabila bänkar och bord. Här kan behövas grovt virke, böcker, mattor och saker som gärna anknyter till Sjögestad. Det är lite svårbeskrivligt vad som behövs. Man kanske kan säga att sakerna skulle kunna passa i en "svensk saloon". Gamla fotografier tagna i Sjögestad med omnejd tas tacksamt emot.

Etapp fyra är att iordningställa ytterligare en toalett. Funderar ni på att byta ut inredning i ert badrum kan det finnas porslin som är intressant. Planen är även att göra lokalen handikappanpassad.

Etapp fem är isolera och snygga till golv.

Etapp sex är att ordna uppvärmning av lokalen. Inköp och installation av luftvärmepump för nyttjande av lokalen även vintertid.

Etapp sju är att bygga en terrass, etapp åtta en dansbana, etapp nio bryggeri, etapp 10....

I detta stadie är det framför allt saker till etapp ett som vi snarast vill ha in men vi lagerhåller gärna även sådant som kan vara användbart i senare skede. Se nästa sida för listan.
Saker som vi behöver är:

 

Kontakta oss:

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Jonny Bertholdsson, 0706-493936