IMG_7170.jpg

Hej!

 

Dags för en kortare statusuppdatering nu när installationerna närmar sig.

 

Fiberblåsning klar

Fiberkabeln är äntligen blåst i våra fiberslangar och det blev ca 12 500m kundfiber och ca 1000m stamfiber som Tjällmo blåste på fyra dagar. Det mesta gick bra men det var lite strul med Alorpsgatan 4 och Lunnevadsvägen 12 där vi använder befintlig Usikts kanalisation som legat i marken i tio år. Slangskarvarna hade tyvärr gått isär varav den ena 3m ut i asfalterad väg så vi befarade att många asfalts $$$ skulle rulla iväg då vi fick telefonsamtalet från Tjällmo. Men med tur och skicklighet så kunde killarna på Tjällmo gräva fram fiberslangen precis utanför asfalterad yta och lösa problemet.

Förberedelse för fiberskarvning pågår

Jimmy på Eltel håller för fullt på att förbereda för fiberskarvning i fiberbrunnarna. Det som sker är uppmärkning av nya och gamla slangar, märkning av fiberkabel och montage av slangtätningar. Sedan påbörjas skalning av fiberkabel och montage av skarvboxar. Därefter skall fibertrådarna skarvas ihop och kontrollmätas. Jimmy får hjälp av ytterligare en kollega under vecka 13 för att snabba upp arbetet och därefter påbörja installationerna i fastigheterna.

Installation i fastigheter under vecka 14

Eltel planerar att påbörja installationer i fastigheterna på måndag vecka 14. Installationen tar ca en timme så det blir 8 fastigheter per dag. Eltel börjar med de fastigheter som har enkla håltagningar och inte har beställt extra fiber eftersom de är enklare att uppskatta tid för.

Bokningsschema för installation vecka 14

Ett schema men bokade tider kommer att publiceras på hemsidan samt delas ut i brevlådorna. Passar inte den föreslagna tiden så kan man byta med en granne och sedan meddela Jörgen på 0721-809078  vilka som bytt så uppdateras schemat. Är man bortrest någon vecka så är det bra om ni snarast meddelar detta till fibergruppen så att det kan hanteras.

Installation övriga

För de med kabeldragning inomhus och i källare krypgrund så återkommer Eltel för ett kortare hembesök och kolla vad för materiel som krävs vid installation och bokning av tid och krav på eventuella förberedelser. Eventuellt påbörjas detta redan under slutet vecka 13. Förhoppningen är att de flesta skall ha fungerande fiber innan påsk.

 

 // Fibergänget,

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jörgen 0721-809078, Jens 0707-980530, Börje 0703-608430

http://www.sjögestad.se/fiber