juni-2015.jpg

Hej!

 

Dags för årets tredje statusuppdatering nu efter semestertider och vi har glädjande nog kommit ett stort steg framåt i projektet.

 

Efter stor hjälp från medlemmar i föreningen och välvilja från Utsikt så finns det nu ett nytt förenklat markupplåtelseavtal för tomtmark med färre inskränkningar.  Fibergruppen ersätter just nu de tidigare tecknade markupplåtelseavtalen med det nya avtalet, samt kompletterar med de sista avtalen som krävs för grävning på tomtmark. Detta är förhoppningsvis klart under den kommande veckan. Vi kompletterar även med fiberavtal för nyblivna fastighetsägare i Sjögestad som önskar får fiber.

 

Vi kommer i närtid att kontakta flera gräventreprenörer för offert på grävning av kanalisationen samt möjlig starttid för arbetet. Det kan innebära att vi tillsammans med gräventreprenörer dagtid går in på några fastigheter för att se hur det ser ut inne på tomterna. Vi hoppas att det in medför några oangelägenheter.

 

Vi behöver även en prisuppgift för det kanalisationsmateriel såsom olika fiberslangar, skarvdon, ändtätningar, och brunnar som krävs. Här har vi stor hjälp av den projektering som Utsikt har upprättat åt oss. Dock så finns det ett par justeringar som vi måste hantera själva eftersom Utsikt har fullt hos sina projektörer. Totalt är det en diger lista med materiel och ca 8000m slang för ca 100 000 kr.

 

För de som ännu inte har fiberavtal, kontakta snarast någon i styrelsen för snart startar fibertåget.

 

Med hopp om snar fibergrävning,

// Sjögestad fiber

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jörgen Halén 0721-809078

Jens Larsson 0707-980530