IMG_5927.jpg

Hembygdsföreningen, som är en helt ideell förening, försöker förvalta det kulturarv som är på väg att försvinna i dagens samhälle. Detta görs genom att tillsammans med kyrkan, idrottsföreningen IK Sjöge, byalaget m.fl. anordna sammankomster av olika slag som t.ex. midsommarfirande.

IMG 1677

Egebystugorna

Till föreningens verksamhet kan också räknas förvaltandet av de s.k. Egebystugorna som placerats vid Lunnevads Folkhögskola. Dessa stugor fanns ursprungligen vid Egeby, Västerlösa men inköptes 1930. Stugorna kan besökas efter kontakt med någon i hembygdsföreningens styrelse.

Midsommarfirande

P6220284

Hembygdsföreningen, i samarbete med byalaget och IK Sjöge, arrangerar ett traditionellt midsommarfirande vid hembygdsgården. Dans runt midsommarstången med musik och sång. Lekar och glass till alla barn, lotteri, stugorna öppna, traktor och vagn från och till Sjögestad.

Lär känna Sjögestad

Hembygdsföreningen drivs helt ideellt. Att sköta stugorna och förvalta arvet kräver alltid en hel del arbete. Känner du att du vill vara med och bidra och samtidigt lära känna Sjögestads omnejd och dess historia är du välkommen att lämna din intresseanmälan till Hembygdsföreningen.

Kontakt Hembygdsföreningen

Ordförande: Lars Sjöberg 

Telefon:

E-post: