IMG_5568.jpg

Hej!

Dags för lite fiberinfo samt en kort info från föreningsstämman som hölls  26e april i IK Sjöges klubblokal.

Aktuell projektstatus

Alla 63 fastigheter, som ingick i etapp 2, är färdiginstallerade under april 2017.

När det gäller markarbeten så återstår finåterställning av parkmark och de tomter där föreningen grävt. Även ca 50-60kvm asfalt skall återställas. Se mer nedan angående detta.

Markavtal skall kompletteras med karta över fiberdragningen och undertecknas av Utsikt Bredband samt en kopia återlämnas till fastighetsägarna.

Ekonomi

Vissa fördyringar har varit och föreningen har ca 40000kr kvar av grävavgifterna i kassan samt föreningsinsatser om 67000kr. Kommande kostnader uppskattas till ca 75000kr. De stora kostnaderna är bla finåterställning 25000kr, asfaltering 32000kr, markintrångsavgift till kommun 14000kr. Vi summerar till ca -35 000kr för etapp 2, dvs upptagna grävavgiften om 9000 kr räcker inte fullt ut. Föreningsstämman beslutade att styrelsen får nyttja föreningsinsatserna för att täcka kommande kostnader.

Etapp 3

Vi behöver intresserade för att driva etapp 3 utanför Sjögestad by. David Larsson i Brok driver ett avloppsprojekt från Stora Prästtorp ner till Brok som de söker bidrag för. De planerar även för fiber för den delen samt fiber för Lunnevad. Föreningen behöver intresserade för att driva fiberprojektet norr om järnvägen och upp till Sålla etc! Om ingen tar upp det delprojektet så kommer föreningen att avvecklas under hösten.

Föreningsstämman

Sittande styrelse återvaldes och fortsätter ett år till. Projektstatus och ekonomi enligt ovan.

Föreningsstämman beslutade att vi beställer finåterställning av Tjällmo samt vi utnyttjar insatsen i den föreningen (1000kr / fastighet) för att täcka kommande kostnader.

Markåterställning

Finåterställning av föreningsgrävda delar är beställt av Tjällmo grävmaskiner och de startar onsdag 31 maj. Asfaltsåterställning är beställd av Peab asfalt och beräknas genomföras under maj/juni.

Aktivera bredband via fiber

För de som ännu inte aktiverad sitt nya bredband så kan ni kolla in de olika tjänsterna och aktuella leverantörserbjudanden på https://www.utsikt.se/utbud/privatpersoner/

Har ni bundet ADSL abonnemang så kolla med leverantören så kan ni nog byta till abonnemang via fiber utan kostnad!

 

 // Fibergänget,

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jörgen 0721-809078, Jens 0707-980530 http://www.sjögestad.se/fiber