IMG_1677.jpg

Fiber Infobrev 2017-6                        2017-01-10

 

Hej!

 

Arbetet med tomtgrävning- och parkgrävning rullar på och alla kvarvarande tomter är i princip utstakade och väntar på tomtgrävning och anslutning till fiberbrunnarna. Samtidigt stakar och målar ledningsägarna febrilt gult/el, orange/tele och grönt/opto för att markera ut sina ledningar i marken så att de inte grävs av. Nej det var inte vi som orsakade strömavbrottet förra veckan. Det var ett kabelfel pga fukt i en gammal kabelskarv utanför Lunnevadsvägen 14.

 

Förra veckans kyla var på väg att ställa till det men den lilla snö som kom isolerade fint och tjälen gick inte allt för djupt i gräsmattorna. Grävarna som grävde tomter märkte dock skillnad på den yta där man gått och packat snön de ytor som var obeträdda. Micke som körde den större huddig ville dock ha tjäle för att minska markskadorna efter sin maskin. Men nu det historia och slasket är tillbaks som ni har sett..

 

Drygt hälften av grävningen är nu klara och Tjällmo räknar med att bli klara under januari.

  • Brunn C vid Stora Prästtorp är klara sedan tidigare. Tre fastigheter utanför byn har grävt själva för att komma med i etapp 2.

  • Brunn B vid Fälgatan 11 är klar.

  • Brunn E vid Prästtorpsgatan 8 är också klar inklusive Inge Nilsson ute på gärdet..

  • Brunn F vid fotbollsplanen, Tomtgrävningen är klar men brunnen och matning till den grävs från skolan under denna vecka.

  • Brunn S vid Lillågatan 1. Tomtgrävning pågår för fullt borta vid Alorpsgatan/Lunnevadsvägen. Lillågatans tomter är nästan klara men mycket parkgrävning kvarstår.

  • Brunn T vid bussvändplatsen. Tjällmo blåste dukt i måndags från S-T och till Lunnevadsvägen 4  så nu är denna nästan klar.

  • Brunn A: delvis klar. Grävning mellan tomter Sörbygatan/Lunnevadsvägen ner mot Tollstadsgatan 2/4 står på tur så fort de är klara de övriga brunnarna.

 

Allt går inte som planerat så det blev ytterligare en brunn - Brunn Y.

Vi planerade att “Y-koppla” en slang vid skolan/dagiset för att mata brunn T<->F. Efter att kollat de beflntliga fiberslangarna vid bussbrunnen så insåg vi att det inte blir bra för etapp 3 eftersom den tomma slangen i bussbrunnen gick till brunn S vid Lillågatan istället för till andra sidan järnvägen. Många telefonsamtal till Utsikt och en blixtvisit in till Utsikt för att låna nyckel till skolans källare, dit några slangar går, fick till slut ordning på det hela. Det fick bli en ny brunn Y i asfalten vid skolan. Fördyringen täcks delvis av att vi slipper 150m duktblåsning. Så Jörgen och Börje rullade till Rala i Skänninge och köpte en nätt liten gjutjärnsbrunn. Denna monteras till dagisbarnens förtjusning under tisdagen.

 

Sedan en uppmaning till de som gräver själva och som lägger slang under altaner. Vi kommer inte vidare till nästa fas med fiberdispositon, fiberblåsning, håltagning i fasader och installation innan all kanalisation inklusive tomtgrävning är på plats och slangen sticker upp inne vid husfasaden. Dras slangen under altanen så skall den täckas med lite jord/sand för att skydda den mot solens UV strålning som annars bryter ner den.

 

Så från oss alla till er alla - njut av spaden och leran medan vädret nu tillåter.

 

 // Fibergänget,

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Jörgen 0721-809078, Jens 0707-980530, Börje 0703-608430