IMG_3600.jpg

Hej!

 

Vi vet att många är upprörda över att projektet drar ut på tiden och att informationen är bristfällig. Vi kan bara beklaga och säga att vi gör så gott vi kan. Begränsande faktorer är mängden ledig fritid och energi att driva detta. Det är många, många timmar och sömnlösa nätter som vi lagt ner på detta projekt och inga i hela byn vore gladare över att projektet blir klart än vi själva och våra familjer.

 

Läget just nu är som följer:

 

Projekteringen är klar och sedan i höstas godkänd av Utsikt för större delen av byn. Kontraktsmässigt är också det mesta klart för detta område och vi ser inga större moln på himlen. Det har också tillkommit en handfull fastigheter efter ägarbyten. Vi utreder fortfarande ett par alternativ för tre fastigheter för att hitta den mest smidiga och ekonomiskt fördelaktiga vägen. Så fort dessa alternativ är utredda så skulle det vara möjligt att sätta spaden i jorden för dessa delar av byn.

 

För det finns problem med de sista delarna. Ett antal fastigheter accepterar att föreningen gräver på deras tomter, men de accepterar inte det något av det föreslagna markupplåtelseavtal som Utsikt behöver för att kunna ta över fibernätet. I avsaknad av dessa avtal har vi försökt finna andra lösningar för att kunna ansluta alla fastigheter. De alternativa lösningarna inkluderar större mängder arbeten i asfalterade gator och är avsevärt dyrare än originalplanen. Detta ryms inte inom aktuell budget för etapp 2.

 

Denna fråga kommer att diskuteras på föreningsstämman som är planerad till 28:e april. Se separat kallelse.

 

Ett arbetsmöte är inplanerat med Utsikt i mitten av april för att presentera våra senaste projekteringsalternativ samt för att se om de har några andra lösningar på våra problem.

 

Med hopp om tätare infobrev och positivare nyheter.

 

Med vänliga hälsningar,

 

// Sjögestad fiber - Jens och Jörgen