IMG_5927.jpg

Det har varit tyst allt för länge men en del saker har hänt i bakgrunden för etapp 2, trots sommarupphåll och välbehövlig semester.

Före sommaren skickade projektgruppen in den projektering som presenteras på föreningsstämman till Utsikt. Utsikt lovade att återkomma efter sommaren, men dom har tyvärr haft hög arbetsbelastning på grund av personal som slutat eller varit sjukskrivna och arbetet har dragit ut på tiden. Men nu har dom börjat titta på projekteringen och vi skall ha en gemensam genomgång av den och brunnsplaceringen på plats i Sjögestad. Preliminärt under vecka 41.

Brunnsgruppen har hjälp till och delat ut ett markupplåtelseavtal till ett 20-tal fastighetsägare där vi önskar nyttja deras fastighet för att gräva kanalisation till deras nämsta grannar. Detta markupplåtelseavtal kommer från Utsikt men är inte alls bra utformat för tomtmark utan verkar främst vara inriktat på åker- och skogmark. Några fastighetsägare är inte villiga att underteckna avtalet som det är skrivet utan har tagit fram ett nytt förslag på markupplåtelseavtal. Det nya förslaget som är mer anpassat för tomtmark i tätort kommer att diskuteras med Utsikt och vi ska se om vi tillsammans kan få till ett bra lösning. Om vi inte får alla markavtalen på plats så måste vi justera projekteringen med mer grävning i asfalt.

Så sammanfattningen är att arbetet nu är upptaget igen från flera håll. Ett antal fastigheter har bytt ägare det senaste halvåret och samtliga nyinflyttade har gått med i fiberföreningen. Projekteringen är inlämnad och borde kunna gå igenom utan större modifieringar. Markupplåtelseavtalet är lite bekymmersamt med vi ser inte att det borde bromsa så mycket i projektet.