IMG_9738.jpg

Vi har fått 30000 kr i bidrag till att börja bygga en samlingslokal/pub i Vikofhallen. Bidraget kommer inte räcka till allt men är en bra början. För att kunna göra så mycket som möjligt med detta bidrag söker vi med ljus och lykta efter ideell arbetskraft och material. Jag vet själv hur mycket bråte jag sparat efter diverse byggprojekt. Elmateriel, färg, skruv, virke, isolering, gipsskivor, dörrar mm. Varför sparar jag två balar isolering och två gipsskivor? Kommer jag någonsin att få användning av dem? Troligen inte. Det kommer bara ta upp en massa plats i förrådet. Gör en ordentlig förrådsstädning! Allt som ni inte tror kommer användas inom en snar framtid eller saker som aldrig kommit iväg till tippen och bara tar en massa plats tas tacksamt emot om det kan vara användbart till vår nya lokal. Kika även runt på jobbet och kolla med grannarna! Det finns möjlighet att få hjälp med frakt till lokalen. Vi kommer att beställa material så fort som möjligt så vänta inte med att lämna bidrag eller informera om saker ni kan skänka.

Har du lust att offra några timmar på att iordningställa lokalen i Vikofhallen är du hjärtligt välkommen. Du behöver inte ha någon speciell kompetens. Det finns alla möjliga jobb som behöver göras. Alla kan bidra med något. Det första arbetsgruppsmötet har vi tisdagen den 24/6. Vi samlas i Vikofhallen kl 19.00. Det blir en genom gång av projektet. Vi lägger gemensamt upp ett arbetsplan för etapp 1.

Lokalen ska byggas i etapper. Första steget är att isolera taket upp mot pingislokalen samt isolera väggar. Samtidigt måste en del eldragningar ske.

Etapp två är att ordna vatten och avlopp, ett litet pentry och bardisk. Till detta kommer behövas köksinredning och köksmaskiner. Är någon på väg att t.ex. byta kök eller bara en fungerande spis eller diskmaskin kan det vara av intresse.

Etapp tre är inredning av puben. Planen är att lokalen ska kunna fungera till såväl barnkalas som pubaftnar. Inredningstilen är tänkt att bli robust med inslag av den lantliga miljö vi bor i. Stabila bänkar och bord. Här kan behövas grovt virke, tegel och saker som gärna anknyter till Sjögestad. Det är lite svårbeskrivligt vad som behövs. Man kanske kan säga att sakerna skulle kunna passa i en "svensk saloon". Gamla fotografier tagna i Sjögestad med omnejd tas tacksamt emot.

Etapp fyra är att iordningställa ytterligare en toalett. Funderar ni på att byta ut inredning i ert badrum kan det finnas porslin som är intressant. Planen är även att göra lokalen handikappanpassad.

Etapp fem är isolera och snygga till golv.

Etapp sex är att ordna uppvärmning av lokalen. Inköp och installation av luftvärmepump för nyttjande av lokalen även vintertid.

Etapp sju är att bygga en terrass, etapp åtta en dansbana, etapp nio...

I detta stadie är det framför allt saker till etapp ett som vi snarast vill ha in men vi lagerhåller gärna även sådant som kan vara användbart i senare skede. Se nästa sida för listan.
Saker som vi behöver är:

Vägg och takskikt:
Hela gips-, spån- och osb-skivor, spackelremsa, spackel, gipsskruv, byggplast, vindpapp, isolering av olika dimensioner

Virke:
Läktvirke 28x45, 28x70
Lister i större parti
Önskedrömen är stora mängder grovsågade bräder, kanske okantat, att täcka tak och väggar med

Färg:
Grundfärg eller annan vit färg för grundmålning
Vävlim

El:
Elcentral med skena, jordfelsbrytare, automatsäkringar, eldosor, lysknappar, eluttag, elrör, elslang, lysrörsarmaturer (9 st), kabel

Vi är bara intresserade av godkända och användbara saker...

Kontakta oss:

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Jonny Bertholdsson, 0706-493936